SeAnnY PhOTosHoP

butterfly..


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets

cutes ice-cream..YuMM!!! YuMMy!!

cutes ice-cream..YuMM!!! YuMMy!!

GOD BLESS U ALWAYZ...

Monday, May 31, 2010

AnTaRa CiNtA, BeNCi & SaYanG...

Salam sumer..da agak lama gak aku tak wrote something lam Blog aku nih..Bz..Bz..Bz..itu la lumrah insan yang hidup di atas mukabumi nih..demi mencari sesuap nasi...hoo..hoo...aku terpanggil untuk menulis di dalam blog ni..dalam hidup kita tak lari dari perasaan sayang...benci..dan cinta. definasinya mungkin berbeza tapi matlamat nya hampir sama..ada org menjadikannya satu inspirasi dan tidak kurang juga ada orang menganggap ianya boleh membuat hidup seseorang itu mati..walau apa persepsi atau tanggapan individu, semuanya terpulang kepada diri kita masing2 bagaimana kita mengolah hidup kita sesuai dengan apa yg telah diatur oleh Allah yang MAHA MENGETAHUI, MAHA MELIHAT..SEBAGAI PENTADBIR ALAM..



CinTa adalah satu Perasaan yang tidak ternilai yg telah dihadirkan oleh Allah SWT untuk manusia kepada ALLAh, manusia kepada manusia, manusia kepada alam semesta..tapi bagaimana pula CinTa bleh bertukar menjadi BENCI?? Hmmm..Ada cinta dibalas dengan Dusta..Ada CinTa Dibalas Dgn Nista..ADa CinTa diBalas deNgan DenDam..Ada CinTa DibaLas DenGan PerASaaN KeCeWa..kerana CinTa ManusIa MusNah..KeraNa CinTa ManUsiA MenJadi BoDoH..KeraNa CinTa ManUsia BerJaYa..KeRaNa CinTa maNusIa ke SyurGa ..KeraNa ManUsia Di JulaNg Api NeraKa..Nau'zubillaH..SeMoga KiTa SemuA BeraDa DalaM LinduNgan-NYA...



MeManDanGkaN DgN ApA YanG tElAh TerJaDi DaLam DuNia ni..SeperTi Apa Yang TelaH kItA SakSikan di daDa-DaDa akhBar..di RadiO n Di TeLeviSyen..ManusIa KiNi SeMakiN ZaLim..SeMaklN KejaM leBiH DarI BiNaTanG Yg SiFat SeMulajadinYa BuAs..DuNia kiNi BukanLah menJadI temPat yg SeLamAt Untk ManUsia..keRaNa ManUsia Itu SenDiRi suDah BertUkar MenJadi BiNatang N MakhLuk Yg GaNaz..KePaDa SiApa Lagi HenDak Kite PerCaya??? TaK Lain TaK BuKan HanYa KePada AllAh SWT daPat KiTa sanDarKan KePerCAyAAn..dan TemPat KiTa BerGantung Manusia..TiDak DiNafikaN, DaLam KeJahaTan ManUsia, MaSiH aDa InSan Yang BerHatI MuLia..TapI BagaiManaKah KeDuduKan dan KeiStiMewAAn GoLonGan Ini??? SeDari Dulu laGi..SetiAP KeBaiKan PasTi AkAn MenDaPat TenTanGan..NamUn, HaNya ALLAh yang mamPu MeNgagKat DarJat ManUsIa YanG berJuanG kerana TuhaNnya iaItu KeRaNa ALLah SWt..Apa YanG PasTi GanJaRannYa ADalAh SyurGa BagI YanG TaaT PaDa PerinTah ALLah..



SeMakIn MajU DuNia Ini..Semakin MunDur TaMaduN ManUsia itu..KekUaSaaN MenGaTasI KeWaRaSan FiKiRaN..baGi InSaN2 yaNg SedaR., YanG MemPunYai KuAsa..BangKit dan LakUkaN SeSuatu..KeRaNa kiTa MasiH ADa GeneRasi BarU YaNg BaKal LahiR untUk MenCoRaK DaN MenGGeGarKan duNIa..BagaImaNakaH hiduP Manusia Pada 20 hingga 30 TauN AkaN Datg..??? WaLLahuA'lam..BagI ManusIa Yg MamPu Untuk BerFikIr yang HiduP Di ZaMaN Ini..jika diTanYa kePada MeReka, MamPuKah MeReKa hiDuP Di ZaMaN Itu???? hMmm...pasTi KiTa AkaN MenJadi TrauMa MeliHat pelBagAi KemUsNahaN DaN kepinCanGan DuNia Yang BaKal AkaN BerLaku..WakTu Itu...TiaDa lagi Cinta..TiaDa Lagi keDaMaiaN yanG TinGGal HaNyalah KeBenciaN..



"GAZA..GAZA..GAZA''..Hot world issues..'' Think about it....







0 comments: